محل تبلیغات شما

قرص شب امتحان ریتالین وتاریخچه آن

 

در ابتدا قرار بود این دارو برایدرمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن استفاده شود؛ امابتدریج با پیشرفت علم و تجربه های گوناگون مشخص شد می توان از این دارو در درمانكودكانی كه دچار اختلال بیش فعالی و كم توجهی هستند (ADHD) نیز استفاده كرد.


متیل فنیدیت (MPH: Methylphenidate) با نام تجاری ریتالین» Ritalin توسطكمپانی داروسازی نوارتین» در سال 1954 به بازار دارویی دنیا عرضه شد. در ابتداقرار بود این دارو برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمناستفاده شود؛ اما بتدریج با پیشرفت علم و تجربه های گوناگون مشخص شد می توان ازاین دارو در درمان كودكانی كه دچار اختلال بیش فعالی و كم توجهی هستند (ADHD) نیز استفاده كرد.
در ابتدا تمام ماجرا از كالج هایآمریكایی و استرالیایی شروع شد. قرص ریتالین» خواصی شبیه آمفتامین (همان قرصی كهبه اكستازی مشهور است) دارد. آمفتامین ها گروهی از داروها هستند كه از نظرساختمانی با ناقل های عصبی نوراپی نفرین، اپی نفرین و دوپامین مربوطند و به نامداروهای مقلد سمپاتیك» یا محرك سیستم عصبی مركزی» نیز معروفند. آمفتامین هامعمولاً به شکل پودر سفیدرنگ و گاهی سفید متمایل به قهوه ای روشن یا سفید چرکمشاهده می شوند.

چه كسانی این مواد را مصرفمی كنند؟
آمفتامین (ریتالین) اغلب برای بهبودكارآیی، كاهش خواب و ایجاد سرخوشی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیلمتأسفانه این ماده به عنوان تقویت کننده حافظه و تسهیل کننده یادگیری توسطدانشجویان و جوانان در موقع امتحانات و همچنین توسط رانندگان کامیون که خواهانبیداری و توجه طولانی مدت هستند مورد سوء مصرف قرار می گیرد. همچنین به علت اینكهآمفتامین باعث بی اشتهایی می شود برخی افراد از انواع آن به صورت خودسرانه دردرمان چاقی استفاده می کنند.

اسامی رایج آمفتامین:
 
از جمله نام های رایج آن می توان بهآیس (ICE)، اسپید (SPEED)، میتسی بوشی (Mitsibushi)، شیشه یا کریستال (Crystal)، اکستازی (Ecstasy) و ترکیبی از آمفتامین های جایگزین بهنام MDMA تحت نام Ecstasyاشاره کرد.

راه های مصرف:
ـ خوراکی: به صورت قرص و گاهی همراهنوشیدنی ها.
ـ تدخین: به همراه سیگار.
ـ استنشاقی: از راه بینی ( انفیه)
ـ تزریق: از این طریق اعتیاد بیشتریایجاد می گردد.

مصارف پزشکی
http://s4.picofile.com/file/7768655050/migna_ir_454223Ritalin1.jpgقرصهای ریتالین در وهله اول برای درمان یکی از انواع اختلال بیماری های روانی دورانکودکی به نام "بیش فعالی همراه با نقص توجه" استفاده می شود، در مواقعینیز توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به حمله خواب ناركولپسی» تجویز می شود. همچنینریتالین به عنوان دارویی با اثر سریع در درمان افسردگی كاربرد دارد.

اثرات مصرف :
از آنجا که ریتالین دارویی است کهتوسط پزشکان تجویز می شود، مصرف کنندگان تصور می کنند این قرص ها بی خطرند و آنبدنامی» مواد مخدر را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص ها میتواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد.
پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلاممی كنند ترك كردن داروهای محرك آمفتامینی نظیر ریتالین و اكستازی، بسیار سخت تر وپیچیده تر از كراك، هروئین و سایر مواد مخدر است.میگناirاستفادهمحدود و كنترل شده ریتالین باعث عادت كردن بدن مصرف كننده به دوزهای پایین و درنتیجه ایجاد علاقه فرد به استفاده از دوزهای بالاتر و حتی مصرف داروهای سنگین تر وخطرناك تر می شود. این دارو به سرعت از راه دهان جذب شده و در عرض یک ساعت علایمآنها شروع می شود. آثار مصرف ۱ تا ۲ روز طول می کشد.
این آثار عبارتند از:
1.
ایجاد تحمل و وابستگی شدید
2.
مشکلات رفتاری مانند پرخاشگر ی و بیخوابی
3.
حالت تهوع و استفراغ
4.
احساس سرگیجه و سردرد
5.
تغییرات ضربان قلب و فشار خون (کهمعمولا به صورت افزایش است ولی در مواردی نیز به شکل کاهش دیده می شود.)
6.
خارش و جوش های پوست
7.
دردهای شکمی، کاهش وزن و مشکلات معده
8.
بروز حالت های روان پریشی (جنون) وعلائم شبه اسكیزوفرنیا
9.
بروز افسردگی پس از قطع مصرف

عوارض مصرف مقادیر زیادریتالین:
 1.
از دست دادن اشتها و سوء تغذیه و كاهشوزن
2.
لرزش و پرش عضلات
3.
تب، تشنج و سردرد
4.
نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که درمواردی می تواند به شکل خطرناکی ادامه پیدا کند
5.
تکرار حرکات و اعمال بی هدف
6.
بروز حالت های پارانویید(سوء ظن)،توهم و هذیان
7.
ضایعات پوستی مزمن و احساس حرکت وجنبش ات در زیر پوست
8.
خودکشی و مرگ (تاکنون در چند مورد سوءمصرف ریتالین منجر به مرگ شده است). 

علایم مسمومیت:
 
خونریزی مغزی در اثر افزایش شدیدفشارخون، شوک ناشی از افت شدید فشارخون، افزایش شدید درجه حرارت بدن، بی نظمی درضربان قلب، اختلال هوش یاری، تشنج، اغماء و مرگ.

راهكارهای ترك
1.
آمفتامین ها به شدت وابستگی ایجاد میکنند. بیمارانی که علایم جنون مثل اسکیزوفرنی را نشان می دهند باید بلافاصله بهروانپزشک معرفی شوند. بیمارانی که علایم افسردگی حاد رانشان می دهند به خاطر امکان خودکشی باید به شدت تحت نظارت باشند.
2.
باید به مصرف کنندگان اطمینان خاطرداد که علایم ترک آمفتامین مشتمل بر خستگی، اضطراب، اختلال خواب و افسردگی حداکثرتا روز چهارم پس از ترک زیاد بوده و در عرض یک هفته فروکش خواهد کرد.
3.
معمولاً داروی خاصی برای ترک لازم نمیشود.
4.
در هنگام ترک باید بیماران را تشو یقکرد تا آب کافی بنوشند، روزانه سه وعده غذا مصرف کنند.
5.
ورزش های آرامش بخش انجام دهند و درهوای آزاد راه بروند. همچنین آمفتامین ها در ادرار ۲ تا ۴روز پس از مصرف قابل تشخیص است.

اسم اصلی این دارو Methylphenidate هست که با نام تجاری ریتالین Ritalin توسط شرکت Novartis به فروش می رسد و برای کنترل اختلالاتبیش فعالی (ADHD) و Narcolepsy (خواب آلودگی طول روزوحملات ناگهانی خواب) تجویز می شود از دسته ی دارو های محرک هست به این معنی این کهباعث افزایش فعالیت مغز می شود مکانیزم عمل این دارو شبیه کوکائین هست به این صورتکه مقدار یک انتقال دهنده ی عصبی به نام دوپامین را در مغز بالا می برد. دوپامیندر حالت عادی بر اثر فعالیت های لذت بخش بالا می رود . ریتالین از کوکائین وآمفتامین ضعیف تر هست اما اگه در دوز بالا و برای طولانی مدت استفاده شود و یا ازراه تزریقی و یااستنشاقی استفاده گردد می تواند اعتیاد و تحمل شدیدی مانند کوکائینایجاد کند طوری که ترک اون موحب افسردگی شدید و خستگی و خواب آلودگی بیش از حد گردد .
اگر دارو به صورت خوراکی مصرف گردد اثرش تا نیم ساعت بعد بهصورت افزایش توجه و تمرکز و هشیاری و انرژی و حوصله در انجام کار ظاهر می شود و تادو سه ساعت بعد ادامه دارد بعد از اون وقتی که اثر دارو در حال محو شدن هست آثارخستگی و کم شدن حوصله و بعد یک حالت غم انگیز به او دست می دهد و بعد از چند ساعت از بینمی رود و البته بعد از اون باخوردن قرص های بعدی نمی شود اثر قرص اول را ایجاد کرد واثرقرص های بعدی ضعیف ترهمی گردد.

یک نکته ی مهم دیگه این که اعتیاد به ریتالین می تواند زمینهی ورود به مواد بسیار قوی تر و خطرناک تری مثل کوکائین و (شیشه) را ایجاد کند.

توجه توجه:
بهترین روش و بی عارضه ترین روش افزایش توجه وتمرکز استفاده از روش نوروفیدبک و بیوفیدبک شناخته شده است که در عین حال اثری دائمی وماندگار دارد.



آدرس 
شعبه ۱: شیراز، بلوار زند، ابتدای خیابان بیست متری سینماسعدی یا ۷ تیر  بعد از فست فود شب چره، ساختمان شیراز نقش ، طبقه ۵ واحد ا و 2
مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی سلامت و مرکز تخصصی نوروفیدبک و        
بیوفیدبک شیراز
شماره های تماس جهت اخذ نوبت
۳۲۳۴۰۴۹۹
۰۹۱۷۴۷۶۶۶۳۲


ویروس کرونا و تاثیرات منفی آن بر سلامت روان افراد

تاثیر اعجاب انگیز نوروتراپی بر ترک الکل

انجام مشاوره های تحصیلی و انتخاب رشته کنکور توسط مشاورین مجرب

های ,مصرف ,ریتالین ,آمفتامین ,استفاده ,دارو ,می شود ,این دارو ,به صورت ,می تواند ,و در ,برای درمان افسردگی،

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه دی جی مارکت buckchangoosi Rudy's blog آنشرلے با موهاے خرمایے دنیای من Boston Bruins Jersey Wholesale دنیای سونیک مجسمه پلی استر,فروش عمده مجسمه پلی استر,مجسمه سازان رولند phunctimaho صبر سکوت